Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@08:39:40 GMT

قصه تلخ کنکور

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۱۹۰

از همان نخستین روز برگزاری کنکور ۱۴۰۱ یعنی رقابت داوطلبان گروه آزمایشی هنر، سوالات در کانال‌های تلگرامی منتشر شد و حتی رئیس سازمان سنجش با اعتراف ضمنی، ضعیف‌تر بودن کنترل‌ها در روز برگزاری این آزمون را پذیرفت و گفت: ساعت ۱۲.۳۰، عکس از یک صفحه دفترچه منتشر شد!

ایران اکونومیست، اما در روز‌های بعد به ویژه در روز آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم تجربی، انتشار سؤالات در گروه‌های تلگرامی ابعاد گسترده‌تری یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار سؤالات گروه ریاضی ساعت ۹ صبح و سوالات گروه تجربی حوالی ۱۰ صبح، حواشی جدی‌تر کنکور ۱۴۰۱ بود از سوی دیگر سازمان سنجش در اقدامی عجیب قبل از پایان آزمون گروه تجربی دفترچه سوالات عمومی و اختصاصی شماره دو را در سایت خود بارگذاری کرد.

طبق بررسی‌ در فضاهای مجازی همچون توئیتر و تلگرام برخی بر این ادعا بودند که طی یک ماه آخر سوالات را با مبلغی معادل پنج میلیون تومان خریداری کردند و برای خرید ابزاری که با محیط خارج ارتباط بگیرند همچون هندزفری نامرئی پاک‌کنی چیزی حدود سه میلیون و 400 هزار تومان هزینه کرده‌اند و همچنین با دستمزد فردی که پاسخ‌ها را از بیرون سالن آزمون برای داوطلب بخواند در مجموع چیزی حدود هشت میلیون تومان هزینه قبولی در کنکور سراسری را برآورد کرده‌اند که گفته می‌شود این مبلغ کمترین میزان بوده است. این در حالی است که به گفته برخی از داوطلبان در یکی از کانال‌های تلقب یک هزار و 600  نفر عضو حضور داشتند و اگر نیمی از این افراد موفق شده باشند یعنی حق 800 نفر در آزمون سراسری پایمال شده است.

رئیس سازمان سنجش با پذیرش انتشار سؤالات گروه آزمایشی علوم ریاضی و تجربی در فضای مجازی گفت: «روز برگزاری آزمون گروه علوم ریاضی به کمک دستگاه‌های آشکارساز ۷۰ مورد تخلف در سر جلسه امتحان پیدا کردیم همچنین بیش از ۴۵۰ داوطلب متخلف در آزمون گروه علوم تجربی که ابزار الکترونیک به همراه داشتند شناسایی و برای آن‌ها پرونده تشکیل شده است.»

تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داده که سازمان سنجش مدت‌ها قبل از برگزاری کنکور ۱۴۰۱، از قطع اینترنت حوزه‌های برگزاری آزمون و کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارائه دستگاهی به منظور کشف هرگونه ابزار الکترونیک در حوزه‌های آزمون خبر داد.

در شرایط اقتصادی و سیاسی کشور خانواده‌ها و دانش‌آموزان و پشت کنکوری‌ها کنکور را تنها راه نجات فرزندان و خود می‌دانند چرا که برخی بر این باور هستند که با قبولی در یک رشته خوب در یک دانشگاه تراز اول می‌توانند برای مهاجرت تحصیلی که یکی از آسان‌ترین روش‌های مهاجرت است، اقدام کنند و برخی دیگر در صدد این هستند تا با قبولی در رشته‌هایی همچون پزشکی آینده شغلی خود را تضمین کنند. با این وجود کنکور برای فارغ‌التحصیلان دبیرستان تنها مسیر ادامه زندگی به حساب می‌آید و عملا سایر راه‌ها برای خانواده‌ها و جوانان شناخته شده نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سایر کشورهای اروپایی و ایالت متحده امریکا فقط 10 درصد افراد وارد دانشگاه می‌شوند و آن نیز اشخاصی هستند که با هدف علم‌آموزی و کسب دانش وارد یک محیط آموزشی می‌شوند و سایر افراد به دنبال علایق و استعدادهای خود می‌روند و صرفا آینده شغلی و فرار از شرایط موجود کشور تنها دلیل ورود به دانشگاه نیست. این در حالی است که در برخی از خانواده‌های ایرانی دیده شده است که با وجود بی‌علاقگی و بی‌استعدادی دانش‌آموز به رشته خاصی همچون پزشکی اما خانواده اصرار دارد که فرزند آن‌ها برای چند سال پیاپی پشت کنکور بماند تا بالاخره بتواند شاخ این غول بد قلق را بشکند. در چنین مواردی علاوه بر اینکه داوطلب در چند سال از زندگی خود که می‌توانست در مسیرهای دیگری رشد و شکوفا شود عقب می‌ماند و در صورت عدم موفقیت در آزمون سراسری از نظر روحی نیز آسیب جدی خواهد دید.

 

 

برچسب ها: کنکور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کنکور سازمان سنجش آزمون گروه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برپایی آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش به همت جهاددانشگاهی، ۱۴ اردیبهشت در ۳۱ استان کشور آغاز شد.

بیش از ۱۹ هزار نفر در ۴ رشته شغلی مربی تربیت بدنی و سلامت، امور تربیتی و مشاوره، امور تربیتی و سبک زندگی و مشاور در این آزمون پذیرفته می‌شوند.

دیگر خبرها

  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا ۱۸ اردیبهشت
  • فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه تمدید شد
  • برگزاری آزمون تخصصی حفظ قرآن کریم در خواف
  • برگزاری آزمون حفظ قرآن در خرمشهر
  • آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • برگزاری آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در یزد
  • برگزاری آزمون‌ اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در خواف
  • آغاز برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در فارس